Kurser Uppletandehäfte

* Kurser och läger * Besök vår Kursblogg för info om aktuella och kommande kurser!

Vid intresse av kurs/träning, eller om du vill köpa ett häfte om uppletande, kontakta Anna-Lena via e-post eller mobil 0709-606315.

Häfte om uppletande! "Inlärning och träning av bruksmomentet Uppletande"

Anna-Lena har skrivit ett häfte om "Inlärning och träning av bruksmomentet Uppletande" om sina idéer och sätt att träna uppletande. Även "jaktfolk" kan ha nytta av övningarna framför allt för sök- och dirigeringsträning. (Häftet är godkänt som utbildningsmaterial av SBKs Centrala Hundägarutbildningssektor). Hör av dig om du vill köpa ett häfte (senaste versionen jan 2017).

Anna-Lena har sedan 1987 hållit de flesta typer av kurser inom SBK, från valp till olika typer av tävlingskurser. Håller idag mest kurser i uppletande, lydnad/brukslydnad, spår (med inriktning på tävlingsverksamhet) och apportering/retrieverjakt.

 

Utbildning och erfarenheter - Bruks/Lydnad: 1990 - SBK-Instruktör. 1997 - "Lärare i Hundtjänst" / "SBK-lärare" (utbildar SBK-instruktörer).

 

1990 - Tävlingsledare inom SBK. 2005 - "SBK-domare; klass II B". 2008 - "SBK-domare; klass I B" (får döma alla klasser lydnad samt bruks utom skyddshundsgruppen).

 

Utbildat och tävlat sex hundar till svenskt brukschampionat (eller som det numer kallas svenskt spår/sök/rapportprovschampionat) och tre hundar till svenskt lydnadschampionat. Tävlat SM flertal gånger (fyra hundar) i spår, rapport, sök samt lydnad. Läs mer om hundarnas respektive meriter här.

 

Utbildning och erfarenheter - Jakt: Är provledare och Diplomerad WT-domare inom SSRK. Arrangerar och fungerar som provledare för B-prov och WT och dömer inofficiella B-prov och WT.

 

B-prov: Utbildat och startat sex hundar till lägst 1:a pris elitklass B-prov. Fem hundar har uppnått jaktprovschampionat; en svenskt JCh, två blev också NO JCh och två har blivit NORD JCh. Leia erhöll utöver nordiskt JCH dessutom danskt brukschampionat (en av ytterst få svenska retrievers som erhållit jaktprovschampionat i alla fyra nordiska länder!)

 

A-prov: Startat elitklass (SE, DK, FI) med fyra hundar (en till Cert i Vinnarklass, DK, två till 1:a pris SE och en till 2:a pris SE). 2:a placerad FRKs Rasmästerskap 2016.

 

Mästerskap: Har vunnit svenska Flatmästerskapet i Elitklass (1997 + 2012), Unghundsklass (2004) och varit i final i elitklass flertal gånger. Ingick i SSRK/Västras lag som vann Lag-SM 2005. Vunnit Norska Retrievermästerskapet/Unghund (2008), 3:a på Norska Retrievermästerskapet 2012. Vunnit svenska Labradormästerskapet 2012. Deltagit i Sveriges lag på Nordiska Mästerskapet för FCR 9 gånger (2010 – 2018). Vunnit Norska Retrievermästerskapet Veteran 2015. Startat en gång på Svenska retrievermästerskapet och en gång på nordiska retrievermästerskapet (lag). Startat två gånger på IWT.

 

Deltar kontinuerligt som apportörer på olika jakter.

 

 

Janne är en inbiten jägare sedan tidiga ungdomsår med stor erfarenhet som skytt och hundförare både på fågel- och klövviltjakt. Köpte sin första flat i början av 1990-talet som ren jakthund och apportör till de åländska vårjakterna på sjöfågel.

 

Utbildning och erfarenheter - Jakt: Är provledare inom finska retrieverklubben och har arrangerat både B-prov och flatmästerskap på Åland.

 

B-prov: Utbildat och startat tre hundar till elitklass B-prov. En fick ett 1:a pris och många 2:or och 3:or, och två har blivit Nordisk Jaktchampion (två av få finska flattar som blivit NORD JCH). 

 

A-prov: Startat elitklass (SE, FI) med två hundar. Båda hundarna har fått 1:a pris Ekl i SE, och Sonja har dessutom Cert både i DK och i SE. 

 

Mästerskap: Har vunnit finska flatmästerskapet i Segrarklass (2014 och 2019) och öppenklass (2017), i final i mästarfinalen ett flertal gånger. Startat finska retrievermästerskapet en gång och svenska retrievermästerskapet en gång. Deltagit i Finlands lag på Nordiska Mästerskapet för FCR 5 gånger. Vann svenska FRKs Rasmästerskap A-prov Ekl 2020 och var 2:a placerad 2018.

 

Deltar kontinuerligt som både skytt och apportör på olika jakter.