Kennel Svartalwen - Kull 2018

Välkommen!

Kommande valpkull - planeras till våren 2018

 

Nytt: Mira är dräktig! Valpning runt 24 mars.

 

Jag är väldigt glad och tacksam att jag får ta en kull på Inga-Lill Nöjds fina och duktiga Mira, SE JCH SE VCH LPI LPII Svartalwen's Zaia Mira, från Leias andra kull. Pappa till valparna blir min goda vän Ingela Karlssons unga hane Coatfloats One Knockout - Ykxxi. Tack Inga-Lill och Ingela för förtroendet!

 

Intresseanmälan

Är du intresserad av en arbetsvillig jakthund är du varmt välkommen att höra av dig till mig på tel 0704-715569 (+46704715569) eller via mail anna-lena.wendt@kappahl.com.

 

Släkt - Mira

Alla valpar efter Miras mamma Leia är jaktmeriterade på B-prov (kallviltprov), och de flesta har också apporterat på jakter. Miras mamma Leia kommer ur en helt unik FCR-kull där hela sex kullsyskon är jaktchampions (B-prov) i sina respektive hemländer! Flera av dem har också meriter från A-prov (varmviltsprov). Även halvsyskon till Leia, och avkommor efter Leias syskon har väldigt fina meriter på jaktprov, både A- och B-prov. Läs mer på kennel Waternuts.

 

Miras mamma Leia är en av ytterst få retrievers i Norden som lyckats få Jaktprovschampionat i alla fyra nordiska länder! Leias pappa "Woody" är Nordisk Jaktchampion och mamma "Tiril" har en makalös meritlista, bland annat blev hon 3:a på Nordiska Mästerskapet (A-prov) för alla raser endast 2,5 år gammal, och vann svenska Flatmästerskapet i elitklass tre gånger i rad! Miras pappa "Zar" är också han en duktig jakthund och kommer ur en stam med många fina jakthundar.

 

Syskon - Mira

I Miras egen kull (födda 2013) har Vilje och Egon 1:a pris i Nybörjarklass på B-prov, Zalto har 2 * 1:a pris i Ökl (Norge), Sonja har 2:a pris i Segrarklass (Ekl) i Finland, och Mira själv blev svensk jaktchampion i september 2017.

 

Miras meriter

För att sammanfatta Miras meriter så är hon svensk Jaktprovschampion och svensk Viltspårschampion. Hon har flera placeringar på fina poäng i alla klasser på workingtest och utmärkelse i Ökl på RJK. Mira blev 4:e placerad i unghundsklass på Flatmästerskapet 2014. Hon har varit med och apporterat på några jakter och också startat på två KKL. Det första hösten 2016 gjorde ett jättefint jobb men inte blev godkänd p g a "knallning". De första två fåglarna som landade alldeles framför linjen, och att en av parkamraterna knallade, klarade Mira, men när den tredje fågeln föll precis framför Miras tassar reste hon sig och tog den. På det andra 170908 fick Mira ett 2:a pris då hon blev ohörsam på ett par dirigeringar. Trots sin ringa erfarenhet blev Mira med beröm godkänd på sitt praktiska jaktprov i september 2017.

 

Mira är dessutom uppflyttad till högreklass i spår (bruks) och har LP (Lydnadsdiplom för 3 * 1:a pris i klassen) i lydnadsprov klass 1 och 2, plus ett 1:a pris i nya klass 1. Mira har också Excellent på officiell SSRK-utställning. Mira har genomfört BPH, är röntgad med HD A och ED 0 (ua) och är ögonlyst utan anmärkning i augusti 2017.

 

Om Ykxxi - meriter

Ykxxi är en ung hane, född i april 2015. Han har så långt ett 2:a pris i öppenklass (AK) B-prov i Norge (3:e pris i Sverige). Han är mentalbeskriven (MH) med fint resultat, är utställd med VG, röntgad med HD A och ED 0 (ua) och är ögonlyst utan anmärkning i augusti 2017. Ykxxi är dessutom en duktig jakthund som redan gjort många fina jobb på and- och fasanjakter.

 

Släkt Ykxxi

Ykxxis pappa, Batzi's Knockout "Mauri", är en finsk hane som visat sig lämna väldigt fina jaktliga egenskaper. Av hans fyra kullar i Finland är 75% av valparna godkända på deras "anlagsprov" (typ som nybörjarklass i SE, med vilt, sök, vatten och ett kort släpspår). Tre av dem är champions (B-prov), och har deltagit i Finlands lag på Nordiska Mästerskapet för FCR. Mauri själv fick ihop 2 * 1:a pris i Ekl. Mer info finns på Finska Kennelklubben: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN28045/05&R=121.

 

Ykxxis mamma Coatfloats Nutella "Tella" har ett 3:e pris i Ökl och är en rutinerad jakthund. I Tellas egen kull är sju av tio valpar jaktmeriterade med lägst 1:a pris Nkl, och flera av dem är duktiga apportörer på jakter. Tella har en äldre kull (född 2011) med Duckstream Black Velvet, som förövrigt är morbror till Miras mamma Leia. Där är fyra valpar jaktmeriterade och är också duktiga jakthundar. Tellas pappa, DK JCH DK BRCH NORD JCH Relub Black Velvet, "Bob", har en enastående meritlista och är en av Nordens mest meriterade flattar, läs mer på http://www.flatcoat-labrador.dk/Stambog-203678. Bob är bl a pappa till Ingela Karlssons fantastiska tik DK BRCH DK WTCH NORD JCH Coatfloats Marimekko. Tellas mamma, Coatfloats Extra Megaflyer, kommer ur en väldigt bra och jämn kull, där alla åtta aavkommor är jaktmeriterade med som lägst 1:a pris i Nkl! Flera av dem har också pris i Ekl. Läs mer på kennel Coatfloats hemsida.

 

Syskon Ykxxi

Ykxxi själv kommer ur en kull med åtta valpar. Förutom Ykxxis 2:a pris i Ökl (NO) har en hittills ett 3:e pris i Ökl (SE) och två hittills 1:a pris i Nkl (SE) på B-prov. Flera av dem är med och apporterar på jakter.

 

Förväntningar på kullen

Min målsättning med avel är att föda upp duktiga jakt- och arbetshundar med sund mentalitet och funktionell exteriör. I denna kull hoppas och tror jag att släktens fina egenskaper med stor jakt- och arbetslust ska gå vidare. Arbetsegenskaperna gör att hundarna också är lämpade för andra aktiviteter så som lydnad, bruks eller annat där arbetsglädje och samarbetsvilja är en förutsättning.

Coatfloats One Knockout

SE JCH SE VCH LPI LPII Svartalwen's Zaia Mira

Stamtavla kull 4: Mira / Ykxxi - temanamn på kullen blir "Mixi"

0% inavelsgrad, HD-index 106

Coatfloats One Knockout

 

A-prov:

B-prov: 2:a pris Ökl (NO)

WT:

 

Utställning: VG

 

MH-beskriven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LP I LP II SE SVCH SE JCH Svartalwen's Zaia Mira

 

A-prov: 2:a pris KKL

B-prov: Champion SE

WT: Ekl, flera "1:a pris"

RJK: Utmärkelse Ökl

Viltspår: Champion SE

Bruksprov: Uppflyttad till högre klass i spårhundsgruppen.

Lydnad: 3 * 1:a pris klass 1 & 2

Utställning: Excellent

 

BPH-beskriven

 

 

Batzi's Knock Out

 

B-prov: 2 * 1:a pris Ekl (FI)

Utställning: VG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coatfloats Nutella

 

B-prov: 3:e pris Ökl

Utställning: 1:a pris Ukl

Flatgold's Black Zar

 

A-prov: 1:a pris Åben, DK.

B-prov: 1:a pris Åben, DK.

Utställning: Excellent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NVMJ 2015 DK BRCh NORD JCH SE SPCh Waternuts Caleigh

 

A-prov: Cert (DK), 3:e pris SE.

B-prov: Se titel, Champion i fyra länder SE, NO, FI och DK.

WT: 2 * Diplom/ "Cert" (DK), plus flertal vinster i alla klasser.

Bruksprov: 3 * Cert spårhundsgruppen.

Utställning: VG (Norge).

Övrigt: Svensk Flatmästare 2012. Nordisk mästare FCR lag 2010 - 2015. Norsk Veteranmästare 2015.

Birkebo Madonna's Zico

A-prov: 2:a Åben, DK

B-prov: 1:a Åben, DK

Utställning: 1:a pris

 

 

 

 

 

 

Birkebo Lenten Rose Whoopy

 

 

 

 

 

DKJCH DKBRCH NORD JCH Reltub Black Velvet

 

A-prov: DK JCH

B-prov: NORD JCH

 

Övrigt: Dansk retrievermästare 2005, Svensk Flatmästare 2005, vinnare IWT lag 2007. Vinnare Veteranklass FM 2008 & 2009, Norsk Veteranmästare 2008 & 2009

 

Coatfloats Extra Megaflyer

B-prov: 1:a pris Ökl

NORD JCH Holly Hunter's Woody Guthrie

A-prov: CERT (DK)

B-prov: Se titel, Champion i DK, SE och NO

Utställning: 1:a BK

 

 

 

NJCH SJCH Duckstream Cragganmore

A-prov: Excellent (Int), 1:a pris (Nat)

B-prov: Se titlar.

Utställning: 1:a Jkl, NO

Övrigt: 3:a Nordiska Retrievermästerskapet -04. Deltog i CDE -05, ICC -10.

Svensk Flatmästare 2005, -06 & -07. Norsk Retrievermästare -07

FTA & SDC A Warresmere Heath Rustic of Collarm

A-prov: FTA - England, SDC A = Shooting Dog Certificate, Breed Stake FT Awards, Winner FCRS Open Stake 2008, Winner Riverside Cup 2009

Utställning: 2nd FT Class Crufts 2006

 

CH FTA Warpersmoss Fusilier

A-prov: FTA - (typ Åben A England) FT novice AV; COM, 3rd

B-prov: 1:a pris Åbenklass, DK

Utställning: Tysk Utställningschampion

Thistle The Scot

B-prov: 1:a Ökl

 

Birkebo Black Dusoff Madonna

A-prov: 1:a Åben, DK

B-prov: 1:a Åben, 4:e vinnare Vkl, DK

 

 

DK BRCH DK UCH Birkebo Black Candy's Winner

A-prov: Cert, DK

B-prov: Champion

 

Westering Lenten Rose

 

 

FTW Varingo Richboy

A-prov: FT-vinnare

 

Reltub Flirtacious Flossy

 

 

 

 

 

 

SE UCH Micawbers Silverground Carpet Flyer

B-prov: 1:a Ekl

 

SE VCH NO JCH SE LCH SE JCH Roghöjdens Omega A'La Chivas

B-prov: Champion SE & NO

Övrigt: Svensk Flatmästare 1998

 

Solway-Zipper

B-prov: 3:e pris Ekl

 

DKBRCH SJCH Bjugel's Djubrook Holly

A-prov: Cert (DK)

B-prov: Se titlar

 

 

 

 

NORD JCH Hinnared's Nitro

A-prov: Elitklass

B-prov: Se titlar, svensk Flatmästare 2003

 

Duckstream Ebenholz

B-prov: 1:a pris Ekl

FTA Keveral Elven Of Warresmere

A-prov: FTA - (typ Åben A England)

 

 

Polka Popsy

 

 

 

Camp Night Sky Of Twill

 

 

Gadwill Cascade Of Warpersmoss