Kennel Svartalwen - Kull 2019

Kommande valpkull - Uppdaterad 190104: Det blev tyvärr inga valpar i januari 2019 som vi hoppats, Sonja resorberade av oklar anledning fostren sent i dräktigheten. Vi kommer att göra ett nytt försök i till hösten. Välkommen att höra av dig om du är intresserad av en arbetsvillig jaktkamrat.

 

Vi planerar en kull på Jannes fina och duktiga Sonja, Svartalwen's Zaia Sonja, och Kells, Zebulons Kells Rock! Stort tack Pär för att vi får använda din fina Kells!

 

Intresseanmälan

Är du intresserad av en arbetsvillig jakthund är du varmt välkommen att höra av dig till Anna-Lena på tel 0704-715569 (+46704715569) eller via mail anna-lena.wendt@kappahl.com.

 

Lite mer om Sonja

Sonja själv har på B-prov 2:a pris i Segrarklass (Ekl) i Finland och 2:a pris i Ekl Sverige. På A-prov har hon 1:a pris i EKL (2:a placerad - och Gun's Choice - på FRKs Rasmästerskap 2018) och är en mycket duktig och erfaren jakthund. Sonja är röntgad med HD A och ED 0 (ua) och ögonlyst utan anmärkning i augusti 2018. Sonja är ca 58 cm hög och väger ca 28 kg.

 

Sonjas släkt

Alla valpar efter Sonjas mamma Leia är jaktmeriterade (lägst 1:a pris nybörjarklas) på B-prov (kallviltprov), och de flesta har också apporterat på jakter. Sonjas mamma Leia kommer ur en helt unik FCR-kull där hela sex kullsyskon är jaktprovschampions (B-prov) i sina respektive hemländer! Flera av dem har också meriter från A-prov (varmviltsprov). Även halvsyskon till Leia, och avkommor efter Leias syskon har väldigt fina meriter på jaktprov, både A- och B-prov. Läs mer på kennel Waternuts.

 

Sonjas mamma Leia är en av ytterst få retrievers i Norden som lyckats få Jaktprovschampionat i alla fyra nordiska länder! Morfar "Woody" är Nordisk Jaktchampion och mormor "Tiril" har en makalös meritlista, bland annat blev hon 3:a på Nordiska Mästerskapet (A-prov) för alla raser endast 2,5 år (!) gammal, och vann svenska Flatmästerskapet i elitklass tre gånger i rad! Sonjas pappa "Zar" är också han en duktig jakthund och kommer ur en stam med många fina jakthundar.

 

Sonjas syskon

I Sonjas egen kull (födda 2013) har Vilje och Egon 1:a pris i Nybörjarklass på B-prov, Zalto har 3:e pris i EK (elit, Norge), Mira är svensk jaktprovschampion, viltspårschampion och även meriterad på bruks och lydnad. Mer info om Sonjas syskon finns på sidan "Kull 2/Zaia-kullen".

 

Lite mer om Kells

Kells själv har hittills ett 1:a pris i Ekl på B-prov (SE), excellent på utställning (DK) och används flitigt som apportör på jakter. Kells är en relativt liten hane, knappt 60 cm hög, och väger strax under 30 kg. Kells är röntgad med HD A och ED 0 (ua). Ögonlyst utan anmärkning 2014, ögonlyst 2017 med diagnos främre Y-söms katarakt lindrig.

 

Kells syskon

Av Kells åtta syskon är en tik SE NO JCH (svensk Flatmästare 2017+Nordisk Mästare individuellt 2018), ytterligare tre hundar har 1:a pris i Ekl (varav Kells är en av dem), en har 2:a pris i Ekl, en har 2:a pris Ökl och en har 1:a pris Nkl. Mer info finns på kennel Zebulons hemsida ("Australien-kullen").

 

Förväntningar på kullen

Vår målsättning med avel är att föda upp duktiga jakt- och arbetshundar med sund mentalitet och funktionell exteriör. Arbetsegenskaperna gör att hundarna också är lämpade för andra aktiviteter så som lydnad, bruks eller annat där arbetsglädje och samarbetsvilja är en förutsättning.

 

Sammanfattning

Med denna kombination får jag med alla mina tidigare flattar, en dream-come-true-kombination för mig! Farfars mormors far till Kells är min första flat "Kompis" (reg som SLCH SBCH SL(elit)CH Bamse), en fantastisk arbetshund och nedärvare! Bl a var Kompis pappa till min fina Unita (SJCH SBCH SLCH SVCH Hinnared's Unita) som blev 3:a på bruks-SM i Spår 1998 och svensk Flatmästare på sin (och min!) första elitstart 1997! Kompis finns även med längre bak i Sonjas stam.

 

Min andra hane, "Humle" (SoNJCH SBCH SLCH SVCH Black Attraction First of All), är farmors far till Kells. Humle var en makalöst bra hund med en enorm kapacitet (startade fem bruks-SM i tre grenar, plus två gånger på lydnads-SM) och lämnade dessutom en hel del riktigt bra valpar. Bl a två svenska Flatmästare: 2002 & 2003 SoNJCH Hinnared's Xara (som är syster till Kells farmor) och 2008 SoNJCH SVCH Luttergärdes Tärna "Tindra")! Humle var också pappa till min fjärde flat "Saga". Mamma till Sonja är min fina Leia, som jag fortfarande saknar varje dag.

 

Kombinationen blir en linjeavel på NORD JCH Hinnared's Nitro, svensk Flatmästare 2001, och en av Sveriges genom tiderna främsta nedärvare av jaktliga egenskaper. Inavelsgrad blir 1,6%.

Stamtavla kull 5: Sonja / Kells

Zebulons Kells Rock


B-prov: 1: pris Ekl

WT: 5:a Ökl FM 2016


Utställning: Excellent
Svartalwen's Zaia Sonja


A-prov: 1:a pris Ekl

B-prov: 2:a pris Ekl, Sverige & Finland

WT: 83 p Ekl/10:e plac FM 2018


Utställning: VGSE JCH Hinnared's Nolte


B-prov: SE JCH

Zebulons Forever Khana


B-prov: 1:a pris Nkl

NORD JCH Hinnared's Nitro

A-prov: Elitklass

B-prov: Se titlar, svensk Flatmästare 2001

Hinnared's Xeva

B-prov: 1:a pris Ukl

DKJCH DKBRCH NORD JCH Reltub Black Velvet


A-prov: DK JCH

B-prov: NORD JCH


Övrigt: DK retrievermästare 2005, SE Flatmästare 2005, vinnare IWT lag 2007. Vinnare Veteranklass FM 2008 & 2009, NO Veteranmästare 2008 & 2009


SE JCH Zebulons Ice Bell

B-prov: SE JCH

Flatgold's Black Zar


A-prov: 1:a pris Åben, DK.

B-prov: 1:a pris Åben, DK.NVMJ 2015 DK BRCh NORD JCH SE SPCh Waternuts Caleigh


A-prov: Cert (DK), 3:e pris SE.

B-prov: Se titel, Champion i fyra länder SE, NO, FI och DK.

WT: 2 * Diplom/ "Cert" (DK), plus flertal vinster i alla klasser.

Bruksprov: 3 * Cert spårhundsgruppen.

Utställning: VG (Norge).

Övrigt: Svensk Flatmästare 2012. Nordisk mästare FCR lag 2010 - 2015. Norsk Veteranmästare 2015.

FTA & SDC A Warresmere Heath Rustic of Collarm

A-prov: FTA - England, SDC A = Shooting Dog Certificate, Breed Stake FT Awards, Winner FCRS Open Stake 2008, Winner Riverside Cup 2009

Utställning: 2nd FT Class Crufts 2006


CH FTA Warpersmoss Fusilier

A-prov: FTA - (typ Åben A England) FT novice AV; COM, 3rd

B-prov: 1:a pris Åbenklass, DK

Utställning: Tysk Utställningschampion
NORD JCH Holly Hunter's Woody Guthrie

A-prov: CERT (DK)

B-prov: Se titel, Champion i DK, SE och NO

Utställning: 1:a BK
NJCH SJCH Duckstream Cragganmore

A-prov: Excellent (Int), 1:a pris (Nat)

B-prov: Se titlar.

Utställning: 1:a Jkl, NO

Övrigt: 3:a Nordiska Retrievermästerskapet -04. Deltog i CDE -05, ICC -10.

Svensk Flatmästare 2005, -06 & -07. Norsk Retrievermästare -07

SE VCH SE UCH SE NO JCH  Keca's Fetisov 

B-prov: SE NO JCH


Hinnared's Xtra

B-prov: 2:a pris Ekl
SoNJCH SBCH SLCH SVCH Black Attraction First of All

B-prov: SoNJCH


Hinnared's Krydda

B-prov: 1:a pris NbklFTW Varingo Richboy

A-prov: FT-vinnare


Reltub Flirtacious Flossy
Semtegens Slåttergubbe

B-prov: 3:e pris Ökl


SJCH Zebulons Dora Dopping

B-prov: SE JCH

FTA Keveral Elven Of Warresmere

A-prov: FTA - (typ Åben A England)


Polka Popsy


Camp Night Sky Of Twill


Gadwill Cascade Of Warpersmoss

Solway-Zipper

B-prov: 3:e pris EklDKBRCH SJCH Bjugel's Djubrook Holly

A-prov: Cert (DK)

B-prov: Se titlar
NORD JCH Hinnared's Nitro

A-prov: Elitklass

B-prov: Se titlar, svensk Flatmästare 2001Duckstream Ebenholz

B-prov: 1:a pris Ekl