Kennel Svartalwen - Kull 2019

Kommande valpkull - vinter 2019/2020: Jannes duktiga Sonja, Svartalwen's Zaia Sonja, kommer att paras i slutet av oktober, med "Aaltonen", Blackpick's Hurricane, en finsk riktigt duktig brun hane. Det blir således bara bruna valpar i denna kombination. För bilder och filmer på hundarna, besök vårt Facebook-album.

 

Intresseanmälan

Är du intresserad av en arbetsvillig jakthund är du varmt välkommen att höra av dig till Anna-Lena på tel 0709-606315 (+46709606315), svartalwen68@gmail.com, eller till Janne, mobil +3584570721056, jee@aland.net.


Lite mer om Aaltonen

Aaltonen har på B-prov 3*1:a pris i Segrarklass (Ekl) i Finland. Han vann Finska Unghundsmästerskapet (B-prov) 2014 och var i final på Finska Flatmästerskapet 2018. Aaltonen ingick i Finlands lag som kom 2:a på Nordiska Mästerskapet för FCR 2018. Han är röntgad med HD A och ED 0 (ua). Ögonlyst med anmärkning distichiasis (hade 1 st inåtväxande ögonhår i ena ögat som avlägsnades m h a frysning, då Aaltonen var ca 3 år gammal). Aaltonen är ca 60 cm hög och väger ca 29 - 30 kg. 


Aaltonens syskon och släkt

Aaltonen har tre syskon, två är inte startade alls, och en har godkänt finskt anlagsprov (ungefär som Nkl i SE; vilt, skott, markeringar på land och vatten och ett sökarbete).


Aaltonens pappa, Batzi's Knockout, "Mauri", är en finsk hane som visat sig lämna väldigt fina jaktliga egenskaper. Av hans fyra kullar i Finland är 75% av valparna godkända på deras anlagsprov. Tre av dem är champions (B-prov), och har deltagit i Finlands lag på Nordiska Mästerskapet för FCR. Mauri själv fick ihop 2 * 1:a pris i Ekl. Aaltonens mamma, Allt Om Turbulence, "Bonny", kommer ur en kull där 6 av 10 hundar har som lägst godkänt anlagsprov. 


Lite mer om Sonja

Sonja har på B-prov 2 * 1:a pris i Segrarklass (Ekl) i Finland och 1:a pris i Ekl Sverige. På A-prov har hon 1:a pris i EKL (2:a placerad - och Gun's Choice - på FRKs Rasmästerskap 2018). Sonja deltog för Finland på Nordiska Mästerskapet för FCR 2018 och vann Finska Flatmästerskapet 2019. Sonja var kvalificerad och startade också på svenska Retrievermästerskapet 2019. Hon är en mycket duktig och erfaren jakthund. Hon är röntgad med HD A och ED 0 (ua). Ögonlyst utan anmärkning i augusti 2018. Ögonlyst 5 september 2019; fick nu diagnos distichiasis (veterinären hittade 1 st inåtväxande ögonhår i ena ögat - Sonja har aldrig haft besvär av detta). Veterinären såg också ett par små grå prickar i hornhinnan (corneadystrofi), samt några minimala prickar, som kräver förstoring för att kunna ses med blotta ögat, i främre delen av linsen (katarakt, partiell cortex främre/punktformig). Ingen av dessa diagnoser kommer enligt veterinären att orsaka problem eller påverka synen. Sonja är ca 58 cm hög och väger ca 28 - 29 kg.

 

Sonjas syskon och släkt

I Sonjas egen kull (födda 2013) har Vilje och Egon 1:a pris i Nybörjarklass på B-prov, Zalto har 2:a pris i EK (elit, Norge) och Mira är svensk jaktprovschampion. Sonja själv har 2 * 1:a pris i Segrarklass B-prov i Finland (Ekl) och 1:a pris Ekl B-prov i Sverige. Hon är startad två gånger på A-prov där hon fick 1:a pris direkt i KKL och en månad senare 1:a pris i Ekl, 2:a placerad med Guns Choice, på FCR-klubbens Rasmästerskap 2018. Sonja blev Finsk Flatmästare 2019! Mer info om Sonjas syskon finns på sidan "Kull 2/Zaia-kullen".

 

Alla valpar efter Sonjas mamma Leia är jaktmeriterade (lägst 1:a pris nybörjarklas) på B-prov (kallviltprov), och de flesta har också apporterat på jakter. Sonjas mamma Leia kommer ur en helt unik FCR-kull där hela sex kullsyskon är jaktprovschampions (B-prov) i sina respektive hemländer! Flera av dem har också meriter från A-prov (varmviltsprov). Även halvsyskon till Leia, och avkommor efter Leias syskon har väldigt fina meriter på jaktprov, både A- och B-prov. Läs mer på kennel Waternuts.

 

Sonjas mamma Leia är en av ytterst få retrievers i Norden som lyckats få Jaktprovschampionat i alla fyra nordiska länder! Morfar "Woody" är Nordisk Jaktchampion och mormor "Tiril" har en makalös meritlista, bland annat blev hon 3:a på Nordiska Mästerskapet (A-prov) för alla raser endast 2,5 år (!) gammal, och vann svenska Flatmästerskapet i elitklass tre gånger i rad! Sonjas pappa "Zar" är också han en duktig jakthund och kommer ur en stam med många fina jakthundar.

 

Förväntningar på kullen

Vår målsättning med avel är att föda upp duktiga jakt- och arbetshundar med sund mentalitet och funktionell exteriör. Arbetsegenskaperna gör att hundarna också är lämpade för andra aktiviteter så som lydnad, bruks eller annat där arbetsglädje och samarbetsvilja är en förutsättning.

Stamtavla kull 5: Sonja / Aaltonen

Blackpicks Hurricane


B-prov: 1:a pris Ekl

WT: 3:e pris off. WT Segrarklass FI


Utställning: Excellent
Svartalwen's Zaia Sonja


A-prov: 1:a pris Ekl

B-prov: 1:a pris Ekl, Finland

WT: Bestået off. WT Vinnarklass DK.


Utställning: VGBatzi's Knock Out


B-prov: 1:a pris Segrarklass FIAllt Om Turbulence


B-prov: Godkänt anlagsprov FI


Flatgold's Black Zar


A-prov: 1:a pris Åben, DK.

B-prov: 1:a pris Åben, DK.NVMJ 2015 DK BRCh NORD JCH SE SPCh Waternuts Caleigh


A-prov: Cert (DK), 3:e pris SE.

B-prov: Se titel, Champion i fyra länder SE, NO, FI och DK.

WT: 2 * Diplom/ "Cert" (DK), plus flertal vinster i alla klasser.

Bruksprov: 3 * Cert spårhundsgruppen.

Övrigt: Svensk Flatmästare 2012. Nordisk mästare FCR lag 2010 - 2015. Norsk Veteranmästare 2015.

Birkebos Madonna's Zico

A-prov: 2:a pris Åben

B-prov: 1:a pris Åben
FI UCH EE UCH Birkebo Lenten Rose Whoopy

B-prov: 3:e pris Åbenklass, DK

NO JCH Arthur of Amesbury

A-prov: CERT (DK)

B-prov: Se titel, Champion i NO, Cert i DKFI VCH Flying Dogsman Ambitious Bonfire 

B-prov: 3:e pris Nkl FI.

WT: 1:a pris Nkl FI


FTA & SDC A Warresmere Heath Rustic of Collarm

A-prov: FTA - England, SDC A = Shooting Dog Certificate, Breed Stake FT Awards, Winner FCRS Open Stake 2008, Winner Riverside Cup 2009

Utställning: 2nd FT Class Crufts 2006


CH FTA Warpersmoss Fusilier

A-prov: FTA - (typ Åben A England) FT novice AV; COM, 3rd

B-prov: 1:a pris Åbenklass, DK

Utställning: Tysk Utställningschampion
NORD JCH Holly Hunter's Woody Guthrie

A-prov: CERT (DK)

B-prov: Se titel, Champion i DK, SE och NO

Utställning: 1:a BK
NJCH SJCH Duckstream Cragganmore

A-prov: Excellent (Int), 1:a pris (Nat)

B-prov: Se titlar.

Utställning: 1:a Jkl, NO

Övrigt: 3:a Nordiska Retrievermästerskapet -04. Deltog i CDE -05, ICC -10.

Svensk Flatmästare 2005, -06 & -07. Norsk Retrievermästare -07

Thistle the Scot


Birkebo Black Dusoff Madonna

A-prov: 1:a pris Åben A

B-prov: 4:e Vinnare Vinnarklass DK


DK BRCH DK UCH Birkebo Black Candy's Winner

A-prov: Cert DK

B-prov: Se titel, champion DK


Westering Lenten RoseGB UCH FTW Varingo Richboy


Enchantress of Elsinore
SE UCH Lustans Ambitious Bird Capture

B-prov: 2:a pris Ökl


Freja


FTA Keveral Elven Of Warresmere

A-prov: FTA - (typ Åben A England)


Polka Popsy


Camp Night Sky Of Twill


Gadwill Cascade Of Warpersmoss

Solway-Zipper

B-prov: 3:e pris EklDKBRCH SJCH Bjugel's Djubrook Holly

A-prov: Cert (DK)

B-prov: Se titlar
NORD JCH Hinnared's Nitro

A-prov: Elitklass

B-prov: Se titlar, svensk Flatmästare 2001Duckstream Ebenholz

B-prov: 1:a pris Ekl