Om mig

Om mig

 

Det är onekligen lättare att skriva om hundarna än om mig själv. Dotter till Helga och Rudi Wendt, yngst i en skara av fyra systrar. Tycker denna text beskriver mig rätt väl:"Min förvirring utspelar sig på en nivå där den ofta förväxlas med begåvning".

 

* Perfektionist - stämmer väl på det mesta jag tar mig för. Jag har svårt att tolerera fel eller halvdana resultat och har nog rätt höga krav på mig själv (och andra). Ett drag som förmodligen kan vara påfrestande för min närmaste omgivning?

* Noggrann - Jag tar reda på vad som krävs för att nå mitt mål och så satsar jag helhjärtat - eller inte alls! Har järnkoll på mycket, men är samtidigt belastad med en synnerligen onödig förmåga att förlägga bilnyckel, koppel, och i princip alla andra lösa föremål.

* Självständig - Kan själv! Det är bara att erkänna att jag har svårt att bara rakt av köpa det andra säger. Och om jag nu nödvändigtvis måste, så vill jag gärna i alla fall kunna lämna förslag.

* Gräsligt envis - Ingenting är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid! Jag avskyr verkligen att lämna saker oavslutat. Har jag börjat med något vill jag komma i mål!

* Otålig - Har alltid lite bråttom (kan kanske också bero på att jag är en utpräglad tidsoptimist?). Avskyr att höra; "ska bara röka först"!

* Konkurrensinriktad - Älskar att tävla och att kunna prestera bra! Jag skulle t ex aldrig komma på tanken att syssla med en hobby som man inte kan tävla i.

* Obotlig optimist - Har en väl utvecklad förmåga att se det positiva i alla situationer. Säger ofta "Hur svårt kan det vara?"

* Lättsam - Tycker att livet ska vara lätt och roligt att leva. Försöker uppskatta det jag har och följa principen att antingen lösa eventuella problem eller att gilla läget!

Jag är uppvuxen i Mölndal, grannkommun med gôrgoa Göteborg! Gick det dåvarande 4-årigt tekniskt gymnasium med maskininriktning, och höll på att sluta varje år i januari - teknik var väl inte riktigt min grej. Jag avslutade dock (såklart) utbildningen och är således "gymnasieingenjör".

 

Efter att ha jobbat 7 år som administratör på ett IT-företag började jag läsa P-programmet (Programmet för personal- och arbetslivsfrågor) på Göteborgs universitet och tog en fil.kand/personalvetare med inriktning pedagogik. Därefter jobbade jag ett drygt år som studie- och yrkesvägledare för vuxenelever i Ulricehamn och därefter ca ett år som personalansvarig på ett tidningsföretag i Borås. Sedan 1 juli 2001 finns jag på KappAhls huvudkontor i Mölndal där jag är rekryteringsansvarig. Jag jobbar främst med rekrytering med allt vad det innebär, bl a mycket med personlighetsbedömningar och -tester. Är också certifierad handledare i kommunikationsutvecklingsverktyget Everything DiSC - ett suveränt verktyg för att lära känna sin egen kommunikationsstil och att genom detta bättre kunna kommunicera med andra. Arbetar också med chefsstöd, organisationsfrågor, arbetsrätt samt jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Jag har underbara kollegor och stortrivs med arbetet, kan inte ha det bättre!

 

Jag har alltid hållit på med djur. När jag växte upp hade familjen en blandrashane, och någon hamster och kanin och några undulater passerade också. Främst var jag dock hästtjej - jag red från jag var 5 år till ca 17, och de sista fem åren bodde jag mer eller mindre i stallet då vi hade egen häst, ett svenskt varmblod som inte dög som travhäst utan fick bli vår ridkompis istället. Ungefär i samma veva som vår häst dog kom första flatten in i huset, och jag upptäckte att det ju faktiskt gick att tävla även med hund! Och på den vägen är det.

 

Förutom att träna och tävla med egna hundar fungerar jag som instruktör och lärare på kurser och läger, både inom bruks och jakt, och dömer också bruksprov, lydnadstävlingar och workingtest.

 

Jag får ofta frågan om hur jag hinner med allt? Förmodligen en berättigad fråga, men faktum är att jag själv inte tycker att jag har det särskilt stressigt. Jag gör det jag tycker är kul, det andra väljer jag helt enkelt bort.